«React'able»1«KADIKÖY

(22.05.2013 - 05.06.2013)

Kadıköy'de Sanatın Anatomisi

Sanatseverler Kadıköy’deki zengin sanat ortamını keşfedecekleri yeni bir platforma davetli. Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği «React’able»1 projesi, 22 Mayıs-5 Haziran 2013 tarihlerinde, ASFALT ART GALLERY, Bahariye / Kadıköy’de sizlerle buluşuyor. 

Artık Kadıköy’ün bir sanat haritası var. Farklı nesnelerin özel olarak üretilmiş bir masa üzerinde birleşmesi sonucunda müzik yapılabilmesini sağlayan Reactable’dan esinlenen proje, kültür merkezleri, galeriler, güzel sanat fakülteleri, müzayede evleri, sanatçı inisiyatifleri ve sanatçı atölyelerinden oluşan 20’ye yakın Kadıköy sanat ortamının ilişkilerini, iletişimlerini ve etkileşimlerini ortaya çıkarılacağı bir platform oluşturmayı hedefliyor. 
Neden Kadıköy?

Devamlılığı olan Reactable projesinde her yıl, İstanbul’daki yeni bir bölgenin sanat haritası çıkarılacak. İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri, ilk harita için Kadıköy’ün seçilmesinin nedenini şu şekilde özetliyorlar: “İstanbul Avrupa Yakası’nda yoğunlaşmış olan kültür ortamlarından biraz uzaklaşıp Kadıköy’deki canlı ve üretken sanat ortamlarının keşfedilmesi, incelenmesi gerektiğini düşünüyorduk, bu nedenle işe Anadolu yakasındaki mekânlardan başladık.”
Kadıköy’ün farklı işlevlere sahip sanat ortamlarının iletişim kurması, işbirliği ağlarının güçlenmesi ve ortak hareket etme kabiliyetinin gelişmesi de platformun önemli hedefleri arasında. 
Platform genç katılımcılar için profesyonel ve mesleki anlamda bir basamak oluştururken, sınır ve taraf belirlemeden sanat ortamındaki eksikleri ve gerekliliklerinin araştırıp ortaya çıkarılması ve paylaşılması misyonunu üstleniyor.

Katılımcılar:
Ayk Şahsuvaroğlu ,Ayşe Işık ,Ayşe Aycan Arıcan ,Bilge Akgün, Demet Müge Toplutepe ,Eyüp Emre Uçaray ,Feyza Fazlıoğlu Hadika Beliz Kavadar ,Hazal Gözde Yüksel ,Jacopo Drogo ,Kübra Coşgun ,Mehmet Güler ,Miray Bilgin ,Nihan Dalbeler Nurgül Şensöz ,Sabrina Karg ,Sol Goldştayn ,Tuna Çilingir ,Vera Mitrani Yağmur Simge Kapalıel


Tüm Sergiler
Sanatçılar